Jeg skrev til Martin Lundkvist i begyndelsen af juni for at lodde stemningen om et eventuelt samarbejde om min hjemmeside, BordtennisNyt.dk. Ikke økonomisk. Mere med tanke på generel opbakning, henvisninger, brug af billede-arkiv, adgang til træningscenter og landsholdsspillere mm.

Med til historien hører, at jeg forinden havde kritiseret omstændighederne omkring fyringen af webmaster Carsten Egeholt. Og i tiden derefter gjort opmærksom på fejl i kommunikationen fra BTDK.

Et eller sted midt i det hele fik jeg så ideen til at lave mit eget site med bordtennis-nyheder. I stedet for at klage over, at andre ikke lavede dem. BordtennisNyt.dk gik i luften 10. juni med daglige historier i to måneder.

Jeg kan ikke give BTDK skylden for, at siden nu holder pause. Det var hårdere og mere tidskrævende, end jeg troede. Og dermed også dyrere, da tid jo er penge.

Her er så den fulde korrespondance som lovet i Bordtennis DK-gruppen på Facebook, hvor jeg blev beskyldt for alverdens ting. Det er helt i orden. Bordtennis DK er skabt, så man kan sige sin mening. Min mening er, at nedenstående ikke er en BTDK-direktør værdigt.

Fra Messenger
2. juni 2021 kl. 14.44
Hej Martin. Skal vi mødes? Ring når du har tid.

4. juni 2021 kl. 11.31
Hej Lars Inden vi går videre, har jeg brug for en mail om, hvordan du tænker dit setup, og hvordan du ser BTDK indgå i dette. Derefter kan vi tage en snak om samarbejdet.

4. juni 2021 kl. 13.33
Ok. Har ellers skrevet i Bordtennis DK ret udførligt.

4. juni 2021 kl. 15.04
Mail sendt.

Her er mailkorrespondancen, der fulgte. Ordret og i kronologisk rækkefølge.

Hej Martin

Mit “setup” er, at jeg er alene om Bordtennisnyt.dk. Jeg betaler en webmaster til at hjælpe mig opbygningen og alt det tekniske.

Håbet er selvfølgelig at interesse og klik med tiden kan generere nogle indtægter på en eller anden måde, så det ikke kun er udgifter. Hvis ikke – så har jeg gjort forsøget og lært at drive min egen hjemmeside.

Redaktionelt vil jeg som beskrevet herunder på Facebook/Bordtennis DK forsøge at komme hele vejen rundt i dækningen. Få en masse mennesker af alle slags med på sitet. Også fra i serie-rækkerne og ungdom. Dertil håber jeg at opbygge en gruppe af formidlere/meddelere.

Selvfølgelig vil jeg også dække eliten med optakter og det hele. I så højt tempo som muligt. Altså nyhederne kommer på, når det sker eller lige efter. Der skal være fart på og ske noget hver dag. Især de to Elitedivisioner vil jeg forsøge at give et løft med optakter til alle runder.

I debatten kommer jeg ikke selv at mene noget som helst. Jeg vil præcis som da jeg var på avisen interviewe dem, der mener noget. Eller selv lade dem skrive indlæg under “Talerstolen”. I øvrigt som i det gamle bordtennisbladet. Debatten fortsætter derefter efterfølgende på Facebook/Bordtennis DK.

Og så vil jeg afprøve nye redaktionelle ideer henad vejen – se hvad der virker. Siden skal være levende.

Når jeg lige tænker tilbage på din præsentation, da vi snakkede revival af Bordtennisbladet i Brøndby, så kan min side kun være win-win for både Btdk og dansk bordtennis.

Der vil være en klar overvægt af positive og konstruktive “best-practice” historier. Og der vil være langt flere kvinde/pige-historier end forholdet i medlemstal berettiger til.

vh Lars
_______________________________________

Fra Facebook om BordtennisNyt.dk

Webdesigneren er ved at være klar. 10. juni går vi i luften. BordtennisNyt.dk bliver for dig, der elsker at følge med i dansk og international bordtennis.

Efter årtier med faldende dækning i de store medier synliggøres vores sport i dag i et fragmenteret billede af sociale medier og diverse klub-hjemmesider. Det kan være svært at navigere.

BordtennisNyt.dk vil samle “Familien Bordtennis” i et givende fællesskab. Glimrende beskrevet i BTDK’s værdier i “Lærebog for bordtennistrænere” (side 15):

“Grundholdningen i hele BTDK er, at det skal være sjovt og udviklende at være en del af bordtennis Danmark uanset om man er spiller, træner, dommer, leder eller ansat.”

Jeg kan ikke formulere det bedre. Elite og bredde, unge og veteraner, høj som lav. Fra Groth i verdenseliten til Mathilde i yngre pige og Christian i serie 3. Det skal være sjovt.

Vi vil formidle nyheder og overblik, som du aldrig har fået det før. Gerne med lidt mere fokus på mennesket bag spilleren, lederen, træneren eller dommeren. Venskaber, sammenhold, familie, baggrund, øvrige interesser… vi er mere end det, der sker ved bordet.

“Dagens bold”. “Ugens spiller”. “Månedens leder”. “Talerstolen” (debat). “Vis mig dit bat”. “En kamp jeg husker” (Nostalgi). Ideerne står i kø. Og en-mands-redaktionen kan nok få brug for lidt assistance…

Som nyhedsredaktør på Helsingør Dagblad samlede jeg et korps af borgerjournalister, der under rubrikken “Din Sport” skrev til avisen og vedhæftede et privatfoto. Dermed kom avisen bredere ud trods lav bemanding.

Mit håb er en gentagelse. At nogle af jer i den kommende sæson vil hjælpe som meddelere for jeres egen række eller klub, så vi kan komme rundt til ungdom, veteraner, liga, divisioner og serier – altså hele bordtennis-Danmark. Og andre vil sende tip til gode bordtennishistorier. Skriv allerede nu til laha@bordtennisnyt.dk , hvis du er interesseret. Som meddeler skal du ikke være nervøs for det sproglige. Alt bliver redigeret.

Hvis jeg skal forsøge det umulige og skære mine 30 år som journalist på aviser og magasiner ned til fire ord, lyder det således:

“Alle har en historie”.

Følg med her i gruppen frem mod 10. juni. Jeg håber, I vil tage godt imod.

Skriv gerne pb i Messenger eller på mail, hvis nogen skulle være interesseret i at få en annonce med på siden.

Venlig hilsen

Lars Hauth
_____________________________________________________________

 

Fra: Martin Lundkvist <martin.lundkvist@bordtennisdanmark.dk>
Dato: torsdag den 10. juni 2021 kl. 10.18
Til: laha@bordtennisnyt.dk” <laha@bordtennisnyt.dk>
Emne: BordtennisNyt

 

Hej Lars

Ja denne beskrivelse af dit setup stemmer jo fint overens med det du skrev på FB.

Men det siger ikke noget om samarbejdsrelationen med BTDK. Du lægger vægt på, at du er uafhængig af BTDK, og efter at du i månedsvis har skudt på alle mulige i BTDK sammenhæng ligegyldigheder, så tolker jeg det som, at du også lægger afstand til BTDK.

Jeg synes, at dine konfliktsøgende angreb er skudt helt ved siden af skiven. Du afslører, at du tilsyneladende ikke ved, hvad BTDK er for en størrelse eller, hvad det er for en forandring, der er i gang.

Vi er i gang med for første gang i 30 år at skabe en reel fremtid for dansk bordtennis, der har perspektiver på mange planer. Det er perspektiver, der betyder, at børn og ikke mindst pigebørn har en fremtid i bordtennissporten.

Du forekommer kun at have et parameter, det er at komme først eller hurtigst med nyheder. Du forholder dig ikke til, at patienten DBTU reelt har været ved at dø.

Min opgave er ikke i første omgang at komme først. Min opgave er at sikre, at bordtennissporten har en fremtid for andre end veteranspillere.

Min opgave er at udvikle et nyt indhold i bordtennissporten, så den bliver attraktiv for børn, piger, trænere og ikke mindst kompetente ledere.

Og ja det vil vi bestemt også løbende skrive om, men vores kapløb med tiden handler om at få vores børnefestival til september klar, så vi får 500 begejstrede børn hjem i klubberne og i skoleklasserne. Og vores kapløb handler om at få udvalgt en række pigeklubber, så vi kan blive klogere på, hvordan vi skaber sunde pigemiljøer i klubberne, der kan tiltrække og fastholde piger i bordtennissporten, for så har vi for alvor noget at skrive om.

Trods dine 30 år på arbejdsmarkedet har du tilsyneladende ikke viden om, at den måde et forbund arbejder på, gør en forskel for sporten.

Siden 2012 har BTDK mistet 2000 børn i bordtennissporten. I samme periode har basketball fået tilgang af 5000 børn, en udvikling, der på ingen måde er tilfældigt. I 30 år er der ikke nogen i BTDK, der har taget ansvaret. Men det gør vi nu, og vi har 100% opbakning fra klubberne.

Men det virker til, at det der provokerer dig er, at der er nogen, der tager et ledelsesansvar for udviklingen i dansk bordtennis.

Og du håner jo faktisk os, der tager ansvaret og forsøger at fastholde et syn om, at BTDK’ ledelse stadig er en flok tåber, der har brug for håndværkertips, og som man bare kan fyre løs på. Det er faktisk ikke tilfældet, vi er faktisk en flok mennesker, der tager dansk bordtennis seriøst og arbejder målrettet for at skabe fremskridt. Så hvis man vil skyde på folk, så må god journalistik være, at man sætter sig minimalt ind i tingene først.

Så indtil videre synes jeg ikke, der har været meget win-win over tingene.

Med venlig hilsen

Martin Lundkvist, Direktør

Bordtennis Danmark

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 

 

Telefon: 4326 2110

Mobil: 40709999

mlu@bordtennisdanmark.dk

www.bordtennisdanmark.dk

 

 

Fra: Lars Hauth <laha@bordtennisnyt.dk>
Sendt: 10. juni 2021 11:40
Til: Martin Lundkvist <martin.lundkvist@bordtennisdanmark.dk>
Emne: Re: BordtennisNyt

Hej Martin

Jeg har fuldt ud forståelse for, at BTDK skal sikre fremtiden og ikke “komme først” med nyheder. At kommunikation kun er en mindre del af butikken.

Jeg er sikker på, at I arbejder hårdt på alle mulige parametre, og der har sikkert også været behov for fornyelse i svære tider.

Jeg forstår ikke, at du har fået et andet indtryk. Og jeg forstår heller ikke, at du ikke kan se win-win, når BordtennisNyt vil levere det, som I af mange årsager har lidt svært ved. Kvit og frit, endda.

Min kritik af kommunikationen er i øvrigt kun kommet, når I har selv-rost komplet fejlslagne produkter. Ellers ville jeg aldrig kritisere mindre svipsere.

Forleden bed jeg mig selv i tungen over jeres dækning af et i øvrigt fremragende arrangement med landsholdsspillere, der lærte fra sig. Smart tænkt – godt lavet. Men indslaget var igen overdrevent selvrosende.  BTDK var vigtigere end selv et rigtig godt arrangement.

Respektløst overfor alle dem, der har været i DBTU. Jeg kom med i 1980 og har set frivillige ledere, formænd og ansatte knokle røven ud af bukserne.

Pludselig skal patienten reddes fra den ellers sikre død. Og kun I kan gøre det….

Ja, ja tilbagegang osv. Jeg ved det. Men din/jeres grundlæggende præmis om redningsaktion og håbløse forgængere køber jeg bare ikke.

Jeg ved ikke, om du vil tage mod råd fra mig. Men her er det:

I journalistikken er der et ordsprog der hedder: “Show it – don’t tell it”.

“Vis det – lad være med at snakke om det”

Altså: Ting skal være gode, spændende eller fantastiske i sig selv. Hvis man først skal fortælle, hvor godt noget eller man selv er, så falder læserne fra.

I øvrigt: Selvfølgelig skal et nyhedssite være uafhængigt. Ellers er det dødt på forhånd. Men derfor kan man jo godt samarbejde.  Jeg er klar hvis du/I er.

 

Vh Lars

——– Original besked ——–

Emne: SV: BordtennisNyt
Dato: 10.06.2021 13:04
Afsender: Martin Lundkvist <martin.lundkvist@bordtennisdanmark.dk>
Modtager: Lars Hauth <laha@bordtennisnyt.dk>

 

Ja det er faktisk netop udfordringen i denne dialog, at din manglende viden om, hvor dysfunktionel DBTU i virkeligheden var, begrænser dine kvalificerede input. Du har nul indsigt i, hvor dysfunktionelt vores sekretariat har været for ikke at tale om vores trænerudvikling, talentudvikling, lederudvikling og forældede stævnekoncepter og 200 andre ting.

Så nej du køber ikke præmissen om tilbagegang. Du negligerer tilbagegangen på samme måde som BTDK’ ledelse har gjort det i årtier.

Du forholder dig til, at en masse mennesker har knoklet i årevis, og det skal man vise respekt. Du burde i stedet forholde dig til indholdet af det, der er kommet ud af deres arbejdsindsats. Men Lars du er jo en person, der aldrig er tæt på noget, så din viden om hvad der er foregået er helt ubrugelig.

Modsat dig har jeg faktisk en viden at basere mit arbejde på. Jeg har faktisk brugt 20-30 timer om ugen i 6 mdr. på at tale med samtlige klubledere om, hvilke udfordringer de ser, og hvilke forslag de har til, hvordan vi kommer tilbage på sporet.

BTDK er lavet i tæt samarbejde med alle klubledere i BTDK, det er ikke min opfindelse eller bestyrelsens opfindelse.

Hvis du havde brugt en smule tid på at sætte dig ind i tingene, så ville du vide, hvor meget der er gjort de sidste 2 år. Og det er præcist det, som vores kommunikation den udtrykker. Og ja der er behov for positiv kommunikation, når man har været nede at ligge for at skabe et fællesskab at bygge fremtiden på.

Men eftersom du ikke forstår, hvad der foregår, så kan du jo heller ikke gennemskue, at der er sket en kæmpe udvikling de sidste to år. Hvor er dit faglige håndværk.

Lars, din præmis er helt forkert og din manglende indsigt i virkeligheden i BTDK er skræmmende ringe.

Man kan sagtens samarbejde med folk, man er uenig med. Det gør jeg hver eneste dag. Men det er formålsløst at samarbejde med folk som dig, der står udenfor og kommenterer på os andre, uden interesse i at forholde sig til virkeligheden. Så det er et krav for et fremtidigt samarbejde, at du sætter dig ind i tingene og viser, at du mener det her seriøst.

 

Med venlig hilsen

Martin Lundkvist, Direktør

Bordtennis Danmark

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 

 

Telefon: 4326 2110

Mobil: 40709999

mlu@bordtennisdanmark.dk

www.bordtennisdanmark.dk