Sophie Walløe spiller for Virum-Sorgenfri BTK i den kommende sæson. Men hverken hun eller klubben ved hvilken række, det bliver. (Foto: Karsten Lund)

HOLDTURNERING: Med nyerhvervelserne Valeria Hachard, Sophie Walløe og Nicoline Kofoed har Virum-Sorgenfri BTK efter årtiers fravær et damehold klar til den kommende sæson med start om en måned.

Klubben ved bare ikke i hvilken række, det bliver. En appel-sag, som for tiden ligger på DIF’s (Danmarks Idrætsforbund) bord, har endnu ikke fundet sin afgørelse.

Virum har henstillet til BTDK’s Turneringsgruppe, at man fastholder den udsendte turneringsplan, hvor Virum indgår i BordtennisLigaen, uanset appel-sagens udfald. Og derefter lader DIFs fremtidige afgørelse være af principiel karakter.

“Det er ikke fair overfor klubbens spillere og sponsorer, som ønsker en afklaring i sagen. Vi henstiller derfor igen til, at TG revurderer situationen og vender tilbage med en positiv stillingtagen,” skriver bestyrelsesmedlem i Virum/Sorgenfri BTK, John Sørensen, i en henvendelse til Turneringsgruppen.

Virum har dameholdet klar og håber på en sæson i BordtennisLigaen som oprykker.

Som dog ikke efterkommer ønsket.

“Som alle andre venter vi på svar fra DIF. Det er en ærgerlig situation for alle, men vi kan ikke gøre mere lige nu,” siger Kim Holm Pedersen fra BTDK’s Turneringsgruppe.

Det ærgrer blandt andre Sophie Walløe.

“Det er en speciel situation at stå i. Jeg har glædet mig til at vende tilbage til den danske dameliga, der efterhånden har etableret et stærkt niveau,” siger Sophia Walløe.

“Jeg forsøger dog selv at forholde mig passivt i disse uoverenstemmelser, så jeg kan koncentrere mig om min del, der handler om at spille nogle gode bordtenniskampe. Det håber jeg naturligvis, der bliver mulighed for i den kommende sæson,” siger hun.

Hvis det ender med et Virum-hold i dameligaen, er der udsigt til en spændende sæson med en trio af det sammenlagte Sisu MBK/Viby, Hillerød og Virum som forhåndsfavoritter og på papiret jævnbyrdige bejlere til DM-guldet.

Sagen kort
1. Damernes 1. division 20/21 bliver ikke spillet færdig på grund af corona.
2. BTDK udvider damernes BordtennisLiga til 10 hold i sæsonen 21/22 med en besked om, at alle klubber i 1. division kan søge om en plads.
3. Virum søger om en plads i BordtennisLigaen, selvom klubben ikke har et eksisterende hold i 1. division. Men Virum er tilmeldt 1. division for sæsonen 21/22.
4. Turneringsgruppen i BTDK afviser ansøgningen fra Virum.
5. Virum anker til BTDK’s appeludvalg ud fra formålsparagraffen §1 stk. 3: “Afvikling af holdturneringen skal ske på ens vilkår for alle klubber og spillere og på bedste sportslige måde. Fortolkning af bestemmelserne sker med dette for øje.”
6. BTDK’s Appeludvalg giver Virum medhold.
7. BTDK’s Turneringsgruppe anker BTDK’s Appeludvalgs afgørelse til DIF’s Appelinstans.
8. DIF forventer at behandle sagen i løbet af i august.

BTDK’s Turneringsgruppe:
https://bordtennisdanmark.dk/turnerings-og-staevnegruppe