Mark Beckmann trækker lod inden bronzekampen i herre single mellem Lin Jun Yu og Dimitrij Ovtcharov. (Foto: ITTF)

Efter en 15 år lang karriere som bordtennisdommer tog Mark Beckmann til OL i Tokyo med en drøm om at dømme en OL-finale.

“At dømme en OL-finale er det højeste, man kan opnå,” sagde Mark Beckmann til BordtennisNyt inden afrejsen.

Fredag kl. 12.30 dansk tid går drømmen i opfyldelse. Den 33-årige pædagog fra Albertslund er udtaget til at dømme den sidste bordtenniskamp under OL og vel at mærke den mest prestigefyldte af alle: Herrefinalen i holdturneringen.

“Det er stort at blive valgt til den kamp. En fed fornemmelse. Det er et kæmpe klap på skulderen og en bekræftelse på, at vi har lavet et godt stykke arbejde,” siger Mark Beckmann.

Mark Beckmann og Christabel Koh. (Privatfoto)

Af de 25 dommere blev Mark Beckmann tidligt i OL-turneringen sat sammen med 37-årige Christabel Koh fra Singapore. Dette makkerpar blev udtaget til bronzekampen i herre single og er altså nu “gået hele vejen”.

De to dommere i en holdkamp bytter side fra kamp til kamp og skifter samtidig opgave som henholdsvis hoveddommer og assistent. Første kamp er en double og derefter spilles maksimalt fire singler indtil et af holdene har vundet tre kampe.

“En holdkamp kræver koncentration i længere tid. Vi har haft holdkampe, der tog lige ved fire timer. Og man skal være lige skarp ved første som sidste bold,” siger Mark Beckmann.

Er du nervøs?

“Jeg er bare glad og stolt. Sommerfuglene kommer i morgen op til kampen og lægger sig forhåbentligt i løbet af de første par bolde.”

Finalen står iøvrigt mellem de forsvarende OL-mestre fra Kina og udfordrerne fra Tyskland. Kina har vanen tro været suveræne med lutter 3-0 sejre. Tyskland kæmpede sig med 3-2 forbi Japan i semifinalen.

Spillerne, som Mark Beckmann og Christabel Koh skal holde styr på, hedder Ma Long, Fan Zhendong, Xu Xin, Timo Boll, Dimitrij Ovtcharov og Patrick Franciska…

Så kan det vist ikke blive meget større.

Mark Beckmann i dommerstolen under bronzekampen. (Foto: ITTF)

Tidligere BordtennisNyt-artikler om Mark Beckmann:
https://bordtennisnyt.dk/2021/07/29/mark-og-christabel-skal-doemme-bronzekamp/

https://bordtennisnyt.dk/2021/07/04/dansk-ol-dommer-hvis-ingen-laegger-maerke-til-mig-har-jeg-gjort-det-godt/

Radio-interview på NOVA med Mark Beckmann 2. august:
https://radioplay.dk/podcast/aftenklubben/lyt/2048164/?fbclid=IwAR2qCAMbOGPnmeS2vajgVKbYlJFFCnQ_Cb05Y7R__SMUwuWn8aexTy7-NxY