Johan Engberg-Havsteen. (Foto: Per Hällström, ITTF)

Amager BTK’s Johan Engberg-Havsteen skal i weekenden møde Sveriges bedste drengespillere i Riks-10an, der er den svenske udgave af vores Ungdoms Top 12.

Det lader sig gøre, fordi danske Johan Engberg-Havsteen stiller op for den sydsvenske klub Åstorps BTK, når han spiller stævner i Sverige. I 2020 gik venstrehånds-spilleren ubesejret gennem den skånske kvalifikation for Pöjkar13 og løste dermed billet til den landsdækkende finale.

Riks-10an spilles fra fredag til søndag i Söderhamn efter otte måneders Corona-udsættelse. Torsdag tager Johan Engberg-Havsteen den ni timer lange togtur til byen nord for Stockholm sammen med sin mor Anna Engberg og træner/sportschef i Amager BTK, Michael Pedersen.

“Johan har en meget seriøs tilgang til bordtennis. Det ved alle, der har været tæt på ham. I Riks-10an møder han de bedste svenske drenge, der endda er en årgang ældre, så han får helt sikkert hård modstand,” siger Michael Pedersen.

Kampe over fire sæt
Turneringen spilles i et interessant format. Alle mod alle fredag-lørdag præcis fire sæt i alle kampe – hverken mere eller mindre. Alle sæt tæller med i det samlede regnskab. De seks bedste går videre til slutspil søndag, hvor de to bedste fra grundspillet er oversiddere og går direkte i semifinalen. På finaledagen spilles der bedst af syv sæt.

Johan Engberg-Havsteen er den højest ratede årgang 08’er i Danmark. Amager-drengen blev nr. to ved Ungdoms Top 12 i Hillerød i juni bag den et år ældre Dominykas Samuolis.

Deltagerne i Riks-10an i Söderhamn:
William Bergenblock, Askims BTK
Peter Alestedt, IFK Täby BTK
Erik Sjölander, Sandareds BTK
Johan Engberg-Havsteen, Åstorps BTK
Lukas Gjörling, Ängby SK
Hugo Jobs, Ängby SK
Jesper Ströberg, Hålta IK
Elis Fagerudd, Västerviks BTK
Kean Mattbäck, Söderhamns UIF
Dahlström Noa, Kalmar BTK

Følg Johans Engberg-Havsteens kampe her:
https://www.svenskbordtennis.com/tavling/nationellatavlingar/top-12riks-10an?fbclid=IwAR2x8J0Wu5Mkk2IHBujEKnJZInXJf973Qn0YOy0tHRWG1LWrSJ8mhJi5nZs