Flokken af fynske og sjællandske bordtennisspillere til det efterhånden traditionsrige sommer-træf i Odense.

Tredages-træf i Odense for en snes fynboer og sjællændere med hestevæddeløb, masser af bordtennisdueller og socialt samvær til ud på de små timer.

KLUBLIV: En ny tradition på helt privat initiativ har så småt udviklet sig mellem fynske og sjællandske bordtennisspillere de sidste tre år. Det hele begyndte med, at Gert Ellegaard fra Greve blev inviteret til at spille med på det sammensatte Faaborg-Tritonhold i +60 veterandivisionen, og det samarbejde over Storebælt blev hurtigt udvidet til at omfatte en del andre spillere og gensidige træningssessions hos hinanden.

Den foreløbig kulmination kom i forgangne weekend, hvor Triton med Carsten Jacobsen i spidsen var vært for et besøg over tre dage i den fynske hovedstad med travløb, bordtenniskampe og socialt samvær på programmet.

Davids sans for vinderheste
Første punkt på dagsordenen var Fyens Væddeløbsbane om fredagen, hvor det velkendte bordtennispar David Brewster og Ahn Lykke Pedersen fik debut som tilskuere og gamblere i totalisatoren.

Det gik helt forrygende, for især skotske David afslørede ukendte talenter i den ædle kunst at spotte en vinder. Hans taktik var helt anderledes end den, mere erfarne spillere bruger.

De studerer nemlig programmer, tidligere præstationer og så videre, inden de gør deres indsatser, men David gik i stedet ud fra hestenes navne, og hvis der var lidt skotsk over dem, satsede han pengene på dem.

For eksempel hesten med navnet Gwen Stefani, der allerede i første løb firedoblede indsatsen ved at stryge over stregen som vinder. Indsatsen var dog yderst beskedne 10 kr., og selv om både David og faktisk også resten af selskabet sad i held gennem næsten alle løb, kom ingen hjem som millionærer, men kunne glæde sig over at have spillet lige op. Næsten…

Ahn og David var naturligvis klar på selve målstregen og fik hele væddeløbsatmosfæren med hjem.

Fynsk sejr igen-igen
Lørdag stod i bordtennissens tegn. Med ni spillere på både øst- og vestholdet blev det noget af en maratonbegivenhed, der endte med fynsk sejr på 47-34, da sidste bold var slået over nettet på Rosengårdskolen i den sydøstlige del af Odense.

Dermed bevarede fynboerne status som ubesejrede, efter at de også havde vundet de fire tidligere opgør mellem landsdelene. Carsten Jacobsen og Kaspar Funch var de store pointslugere for fynboerne og gik begge ubesejret gennem holdkampen.

Hos sjællænderne overraskede den kinesiske debutant Dapeng Liu voldsomt ved med sin utraditionelle stil at hive hele seks sejre i land.

Ganzhorn viste nærmest atletisk attitude mod ”Kosten”, men måtte alligevel strække våben til sidst.

Hadets kamp
En enkelt match var især imødeset med stor forhåndsinteresse, nemlig opgøret mellem Carsten J. og Skensveds helt egen Brian Ganzhorn. Den såkaldte hadets kamp. Ganz havde ifølge eget udsagn aldrig tabt til en defensivspiller og gik til bordet med både sejrsvilje og selvtillid.

Det bar ham igennem til en sejr i første sæt, men herefter var ”Kosten”s defensiv alligevel for stor en mur at bryde ned, så håneretten forblev i det fynske.

Til gengæld var det dagens nok mest seværdige kamp, som begge spillere havde stor ære af.

Henrik Dyrhauge fra Skårup IF og Greve BTK’s Dapeng Liu. (Foto: Tommy Skov)

Lørdag aften stod den på gallamiddag, tilberedt med særdeles kyndig hånd af Torben Pedersen, der har været bordtennisleder i det fynske i et halvt hundrede år, og det hele sluttede med diverse spil og konkurrencer.

Her var det mest bemærkelsesværdige, at Jesper Theilade fra Greve, svarede forkert på et quizspørgsmål om ham selv. Han spillede som ung for Virum og var her med til at vinde fire danske holdmesterskaber. Det ene var dog tilsyneladende gået i den theilade’ske glemmebog siden da…

Den uundværlige mand i køkkenet: Torben Pedersen. (Foto: Tommy skov)