Jonathan Groth er videre til tredje runde af OL-turneringen efter sejr over Ungarns Bence Majoros. 4-1 lyder mere sikkert, end det var. Således vandt Jonathan Groth de tre sæt, der gik ud i ombolde: 12-10, 12-10, 11-4, 3-11, 12-10.

Perfekt dansk start på OL-turneringen faktisk. De berygtede OL-nerver kan forhåbentlig være et overstået kapitel. Og der er ikke noget bedre for både form og selvtillid end at overvinde modgang og vinde nogle tætte sæt.

Første sæt (12-10): Nervøs start. Groth har især svært ved Majoros’ server kort eller halvlang i forhånd. 3-8 bliver til 6-10. Groth finder en variation med lange server i Majoros’ forhånd. At vende til sejr fra 6-10 i åbningssættet kan ikke overvurderes.

Andet sæt (12-10): Majoros forcerer vildt fra start. Ungareren står tæt ved bordet og laver mange fejl. Majoros har stadig svært ved at læse Groth underskruede serv mod forhånden. Groth spiller sikkert og holder bolden på bordet, når nu Majoros selv laver fejlene. 7-3 bliver til 10-6. Majoros fejl-stime stopper. 10-9. Linus Mernsten tager en tidlig timeout. Med forsinket effekt. 10-10. Majoros server. Groth lopper på halvlang og sender derefter en hård underskru ud i Majoros’ forhånd. 12-10. Pyha.

Tredje sæt (11-4): Det løsner. Som om OL-nerverne har lagt sig for Groth. Aktiv på returer. Sætter stort set alle loop. Variation i server. Benarbejdet virker. Flot spil.

Fjerde sæt (3-11): Det svære fjerde sæt ved føring 3-0. Passiv start. Majoros har nedbragt fejl-niveauet og Groths gode timing fra tredje sæt er væk. Glem det – videre.

Femte sæt (12-10): Forrygende start af Groth. Skarp serv langt lige op. Aktive returer med stik, der er ulæselige for Majoros. 6-1. Kommentator Henrik Vendelbo: “Nu tror jeg på det. Jeg skal nok lade være med at jinxe”. 6-7. “Det skulle jeg aldrig have sagt. Det er ikke Groth, der falder men Majoros, der hæver niveauet. Ungareren sætter alt på et bræt og rammer en god stime i sit højt anlagte angrebspil. 7-9. 9-10. 10-10 (via to netrullere til Groth). Majoros looper i nettet til 11-10 og looper ud med baghånden til 12-10. Sejren er hjemme

Næste modstander for Jonathan Groth bliver franske Simon Gauzy, der som seedet i top 16 træder ind i tredje runde. Kampen spilles tirsdag kl. 07.30 og vises på DR med Henrik Vendelbo som kommentator.

Simon Gauzy. (Foto: Rémy Gros)

Jonathans Groth efter sejren til Bordtennis Danmarks Facebook-side:

Læs Linus Mernstens kommentar til kampen mod Simon Gauzy på Bordtennis Danmark.
https://www.facebook.com/BordtennisDK/