Ja, han har også speaket tennis. Men bordtennis ved Henrik Vendelbo faktisk noget om, hvilket kommer DR's seere til gode fra natten til mandag og 11 dage frem. (Privatfoto)

Hvis du holder af bordtennis i verdensklasse, så glæd dig til de kommende uger.

Med forbehold for ændringer har DR programmet klart fra OL i Tokyo med Henrik Vendelbo som kommentator.

BTDK-formanden har speaket bordtennis for Eurosport i 14 år og er under OL udlånt til DR, der deler OL-rettighederne med sportskanalen.

“Der er jo udsendelser både nat og dag, så jeg har taget noget ferie fra jobbet i Fredensborg Kommune,” siger Henrik Vendelbo.

Det begynder med en – sandsynligvis hel-asiatisk – kvartfinale i mixed double kl. 03.00 natten til mandag. Hvor vi nok ikke behøver at stå op… Men derfra bliver det forhåbentligt kun mere spændende. Turneringen slutter med holdfinale fredag 6. august.

De mange timers bordtennis på DR’s tv-kanaler under OL i Tokyo.

Håbet er først og fremmest nogle rød-hvide sejre.

“Jeg håber selvfølgelig, at Jonathan Groth klarer sig godt. Det kan betyde stor interesse for sporten og mange tv-seere.”

Meget større opmærksomhed end de typisk ret smalle bordtennis-transmissioner på Eurosport er ikke noget, der gør Vendelbo nervøs.

“Nej, det har jeg ikke tænkt over. Jeg er mere spændt på selve setuppet til et OL. Der jo nok er meget større end et EM eller VM i bordtennis,” siger Henrik Vendelbo, der skal kommentere fra et studie i  TV-byen i Ørestaden.