Top 3 i Eslöv: Fra venstre Mathieu De Saintilan, Martin Buch Andersen og Simon Berglund. (Foto: Swedish Pro Series)

Martin Buch Andersen løb med førstepræmien i denne uges udgave af Swedish Pro Series i Eslöv.

Fire sejre af syv mulige i gruppespillet gav adgang til semifinalen mod svenske Simon Berglund, der havde vundet alle syv kampe i grundspillet – blandt andre over Buch med 11-7, 11-7, 11-4.

I semifinalen mod 23-årige Berglund, der som højest har ligget 220 i verden, var Buch bagud med 0-2 i sæt og 7-9 i tredje.

“Jeg synes, at jeg taktisk havde gjort det rigtige, men bare misset mine loop-igen. Fra 7-9 ventede jeg lidt mere på bolden. Egentlig er jeg bedst fra baghånden, men min forhånd har aldrig været bedre end i dag,” siger Martin Buch Andersen, der var nede med matchbold imod sig ved 9-10 i femte sæt.

I finalen mod den franske defensiv-spiller Mathieu De Saintilan var den danske EM-deltager igen undertippet. Også efter et klart nederlag i første indbyrdes møde.

 

Martin Buch Andersen var undertippet i både semi- og finale i Swedish Pro Series. (Foto: Swedish Pro Series)

“Jeg var for utålmodig i gruppespillet. I finalen var jeg mere konsekvent og skulle bare have ham væk fra bordet, ud i defensiven, trække med skru mod hans baghånd og ellers holde bolden på bordet,” siger Buch i toget på vej hjem fra Eslöv – med 8.600 svenske kroner ekstra på lommen.

Swedish Pro Series giver 800 svenske kroner for at deltage, 700 sv. kr. per sejr i gruppen, 2.000 for sejr i semifinalen og 3.000 for sejr i finalen.

“Det er en helt perfekt turnering. Vi bor på hotel, transporteres til og fra hallen og får mange kampe mod jævnbyrdige modstandere. Og så vinder jeg over nogen af de bedste, jeg har slået. Det kan ikke være meget bedre. ”

Nu er der sommerferie – en uge til Spanien med vennerne og ekstra lommepenge – inden Buch skal hjælpe juniorlandsholdet i deres forberedelser til UEM i Kroatien.

I starten af september returnerer han til Tyskland og en sæson i Regional Liga for klubben Kleinsteinbach/Singen.

Semifinale:
Martin Buch – Simon Berglund: 3-2 (12-14, 8-11, 11-9, 11-5, 13-11)

Finale:
Martin Buch Andersen – Mathieu De Saintilan: 3-1 (11-8, 5-11, 12-10, 11-7)

Resultat Swedish Pro Series:
1. Martin Buch Andersen
2. Mathieu De Saintilan (Frankrig)
3. Simon Berglund (Sverige)
4. Jonatan McDonald (Sverige)
5. Amirreza Abbasi (Iran)
6. Anton Andersen (Sverige)
7. Casper Strindberg (Sverige)
8. Daniel Lindsö (Sverige)