Martin Monrad (tv) er trukket i rødt og hvidt igen - 11 år efter han stoppede på bordtennislandsholdet. (Foto: Dansk Padel Forbund)

Martin Monrads landsholdkarriere strakte sig fra 1995-2010 og han kan ikke huske, hvor mange kampe det blev til for bordtennislandsholdet.

Den seksfoldige danske mester i herre single ved til gengæld helt præcis, hvor mange kampe han har for det danske padel-landshold. Det er nemlig nul. Og skulle gerne blive til en eller to under EM i spanske Marbella, som netop er begyndt.

Mandag morgen vandt “Mons” med sin makker Tore Deleuran-Skjold over et russisk par i første runde af den individuelle turnering. I morgen venter to hollændere.

I holdturneringen møder Danmark i dag Frankrig kl. 16.00 – de næste dage venter Spanien og San Marino. Mons sidder over mod Frankrig efter problemer med sit højre knæ, men håber at træde ind senere i turneringen.

“Jeg har aldrig været ude og spille turneringer, så det er ret spændende at møde folk fra andre lande uden at ane, hvad der venter. Der er ret mange nationer, der som Danmark først lige er begyndt at tage padel-sporten seriøst,” siger Martin Monrad.

For 7-8 år siden begyndte han at spille padel for sjov med nogle af vennerne en gang om ugen i Grøndal MultiCenter i København, hvor Brønshøj Bordtennis også hører hjemme. Og siden er det kun gået fremad.

“Nu spiller jeg 4-5 gange om ugen. Jeg har haft svært ved at se mig selv træne øvelser og være på lejre som i bordtennis-tiden, så jeg meldte fra til det sidste EM af den årsag. Men det sidste halve år er jeg alligevel begyndt at træne mere og lære om teknik og taktik.”

Martin Monrad med sit nye og forstørrede bat. (Privatfoto)

Verdens suverænt førende nation er Spanien, hvor padel er næststørst efter fodbold. Her er der laaangt op styrke-mæssigt for de mange nye padel-nationer.

“I forhold til de bedste er vi ret langt væk. Jeg føler det lidt som dengang vi på bordtennislandsholdet skulle møde nationer som Gibraltar og San Marino. Nu er det bare os, der er Gibraltar,” siger Monrad med et grin.

Som 43-årig ved han godt, at hans landsholdskarriere version 2.0 ikke kan vare så mange år.

“Der kommer snart nogle unge og tager over, sådan skal det jo være. Men det er sjovt at være med, så længe det varer.”

DM-guld
1997: Martin Monrad, Hørning
1998: Martin Monrad, BTK 61
2000: Martin Monrad, BTK 61
2002: Martin Monrad, Farum
2003: Martin Monrad, Farum
2007: Martin Monrad, Vedbæk

Martin Monrad var i 11 DM-finaler i herre single. Han var med på landsholdet, der tabte EM-finalen til Tyskland i 2009. Og han var førstereserve, da Danmark vandt EM-guld for hold i 2005.