Truls Möregaard møder nu Marcos Freitas i 1/8-delsfinalen ved EM. (Foto: Bogdan Pasek/Ettu.org)

Herre single ved EM i Warszawa har indtil videre været en kæmpe succes for Sverige og landstræner Jörgen Persson. Af de fem svenskere blandt de 64 i hovedturneringen er alle fem med i 1/8-delsfinalerne, der begynder i dag kl. 13.10.

Lige nu er der svensk opvarmning i træningshallen.

Blandt mange stærke indsatser kan man fremhæve den nykårede svenske mester Truls Möregaards to sejre over to af Europas bedste defensiv-spillere. Først 4-2 over Slovakiets Wang Yang efter 0-2. Derefter 4-3 over græske Panagiotis Gionis. Eller Anton Källbergs comeback-sejr over stærke Darko Jorgic efter at have været bagud 1-3.

Og for at det ikke skal være løgn, så har svenske Linda Bergström lige kvalificeret sig til kvartfinalen i singel efter 4-0 over Slovakiets Barbora Balazova. Defensive Linda Bergström som Mie Skov besejrede i en svensk turnering fornylig.

“Det har været en fantastisk indsats af vores spillere. Vi har en perfekt balance nu med hård konkurrence i herretruppen, hvor mange vil vise, at de er gode. Vi har set viljestærke indsatser af Truls Möregaard, som har spillet to utrolige matcher mod defensivspillere. At være 18 år og gå ind med den type af selvtillid – det er fantastisk. Og så Anton Källberg, som var “illa ute” mod Jorgic og måtte kæmpe hele vejen hjem,” siger sportschef i det svenske bordtennisforbund, Mikael Andersson, der ikke glemmer damerne.

“Vores to bedste Stina Källberg og Linda Bergstrøm har vist en stærk udvikling sammenlignet med andre lande i Europa. Så også her har vi positive svenske vibrationer inden EM i 2023 i Malmö. Det kan blive en bordtennisfest også for københavnerne – og hele Norden,” siger sportschefen.

Det bliver spændende at følge de svenske herrer i 1/8-delsfinalerne om lidt.

Kampene kan følges live på Ettu.org. Eurosport2 med Henrik Vendelbo som kommentator kobler sig på EM-turneringen kl. 16.00 i eftermiddag.

Svenskere blandt de sidste 16:
Mattias Falck (mod Hunor Szocs kl. 13.10)
https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/666205

Jon Persson (mod Robert Gardos kl. 13.10)
https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/666215

Anton Källberg (mod Ruwen Filus kl. 13.10)
https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/666225

Truls Möregaard (mod Marcos Freitas kl. 14.00)
https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/666234

Kristian Karlsson (mod Dimitrij Ovtcharov kl. 14.00)
https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/666215