En MixMatch for ungdom er på tegnebrættet i Helsingør. (Foto: Helsingør BTK)

Betina Bech og Helsingør Bordtennisklub vil udvide MixMatch-stævnet, så det kommer ungdommen til gode.

Konceptet med to herrer og en damespiller på hvert hold og udelukkende double-kampe er taget til i popularitet siden 2015 med 62 deltagende hold i 2018 – indtil corona satte en stopper for festlighederne.

Nu er tiden inde til at udvide og skabe sociale fællesskaber også for de yngre spillere.

“Bordene står jo alligevel oppe i de to haller, så hvorfor ikke tage søndagen i brug og lade ungdommen få en MixMatch også,” siger Betina Bech.

I den voksne MixMatch skal man være fyldt 18 år for at deltage. I ungdomsturneringen skal man være under 18 – eller under 21?

Betina Bech har ikke spillereglerne helt på plads endnu. Men planen er et MixMatch-stævne for ungdommen i den kommende sæson. (Foto: Lars Hauth)

“Vi har ikke spillereglerne helt på plads endnu. Det kan godt give mening at tage ungdomsrækken op til 21. Men det vil ikke blive et krav med en dame på holdet. Det tror jeg ikke, vil fungere hos de unge. Nu hører vi klubberne – derefter træffer vi en beslutning.”

“Hvis du har kammerater i en anden klub, kan du spille på hold med dem. Eller på hold med din ungdomstræner. Vi vil skabe fælleskaber og oplevelser på tværs af klubber, alder og rating.”

Holdene inddeles i rækker efter det samlede rating-tal. I de voksnes MixMatch er der mange eksempler på, at skæve hold med stor styrke- og aldersforskel har overrasket og er nået langt.
“Det kunne være sjovt for ungdommen at opleve, at man kan få det til at fungere på de såkaldt skæve hold,” siger Betina Bech.

Der er endnu sat dato på næste sæsons MixMatch-weekend. Helsingør Bordtennisklub og BTDK leder efter en egnet termin.