John Sabalic i Budapest 2019. Nu vil han gerne snart ud igen. (Foto: Henrik Rudolph)

Veteran-folket vejrer morgenluft efter en slem periode uden hverken samlinger eller store mesterskaber. Skurken er selvfølgelig corona, men om alt går vel, så starter vi på en frisk i august.

Herunder fortæller nogle af de ældre batsvingere, hvordan det har været – og forhåbentlig snart bliver.

Henrik Vendelbo, formand for Bordtennis Danmark. (Foto: Henrik Rudolph)

Henrik Vendelbo (baghånden):
“I forhold til træningsmængde har corona-situationen ikke betydet det helt store. Jeg har spillet på Virums bordtennisligahold i foråret og har derfor ikke været lukket helt ned.”

“Men de store internationale arrangementer savner jeg virkelig. Det gælder både EM, VM og så den World Veterans Tour, der var begyndt. Jeg nåede lige akkurat at deltage i Ford Lauderdale i USA og i Doha, Qatar der var fantastiske ture og turneringer. Så jeg håber meget på at vi nu har en ny start for internationale arrangementer.”

Jette Vieg i Budapest 2019. (Foto: Henrik Rudolph)

Jette Vieg (soldronning):
“Corona-dvalen har været svær at kapere, da bordtennis er en stor del af mit liv. Pludselig er man hjemme hver dag og hver weekend. Det ses i allerhøjeste grad på min vægt. Så det er skønt, at der kommer gang i stævner og turneringer igen.”

“Veteranrunderne og mesterskaber i Danmark har jeg savnet, men også stævner i Aarhus og CVO på Amager, som forhåbentligt bliver afholdt igen 13.-15. august. Kemer i Tyrkiet har jeg tilmeldt mig. Tre uger med to uger i solen og en uge med turnering.”

Yael Schade til DM i Hirtshals. Og Katja Leoni og Pia Finnemann, når vi nu er i gang. (Foto: Henrik Rudolph)

Yael Schade (babyveteran):
“Desværre desværre kan jeg ikke spille veteran i år, da jeg ikke har noget hold. Meeeeen jeg har savnet fællesskabet og hyggen SÅ meget, at jeg regner med at dukke op til festen. Det har været trist at undvære veteranrunderne med den helt specielle stemning sammen med jer “gamle”….ups, jeg er vist selv en af dem, siger babyveteranen (Mai’s beskrivelse af os unge). Veteranbordtennis kan bare noget særligt. Det sociale er i højsædet, men stadigvæk er bordtennis det bærende element.”

Susanne Pedersen med sin makker Larisa Andreeva i Budapest 2019. (Foto: Henrik Rudolph)

Susanne Pedersen (træningsnarkoman):
“Jeg havde det lidt øv da Corona gjorde, at vi lukkede ned i marts 2020 også fordi, jeg havde trænet til sidste veteranrunde og DM, som jeg skulle deltage i for første gang i ca. 20 år, og så vores veteran VM i Bordeaux. Da Elitedivisionen kørte videre i efteråret, har jeg trænet tre gange om ugen med Janne Jensen og Sabine, så jeg har kunnet træne, men mangler selvfølgelig at spille turnering. Nu glæder jeg mig bare til starten. På grund af alle aflysninger i foråret har jeg meldt mig til CVO Amager i august og Kemer i september. Hvad jeg ikke har gjort før. Så jeg glæder mig meget til genstarten.”

Bare et godt råd: Sørg for ALDRIG at komme i præcis denne situation mod John Sabalic. Så er det slut. (Foto: Henrik Rudolph)

John Sabalic (filosof og hardhitter)
“Det bliver som at se køerne springe ud på græsset i foråret, når de glade veteraner kommer vraltende, kåde og bare lykkelige. Det er så fantastisk, at vi nu kan se frem til EM i Rimini i 22, Sandefjord i 23 og så bliver jeg nok lokket til de Nordeuropæiske Mesterskaber i Letland i april 22. Jeg glæder mig til det hele.”

“Da jeg blev 50 år, fik mit bordtennisliv en ny dimension. Tidligere var det rigeligt at repræsentere den lokale klub i Rønde uden de store ambitioner om andet end at vinde vores kampe. At blive bedre og udvikle sit spil havde ikke mit fokus. Men så blev jeg kontaktet af bordtennisvenner for at komme på veteranhold, og siden mødet med flere af ungdommens modstandere og medspillere, doublemakkere og holdkammerater, blev min bordtennissjæl fundet frem igen.”

“Det var en stor fornøjelse at gense de fleste med smil, sjove bemærkninger og kærlighed til spillet. Deltagelsen ved VM i Alicante i 2016 med 997 deltagere i min række gav et fornøjeligt indblik i det store fællesskab, som de danske spillere har formået at skabe. Las Vegas i 2018 var også ret nice. Veteransamlingerne er fantastiske og festerne forrygende, dog tynget af det store valg mellem morgendagens tilstand ved bordet eller nattens dans i måneskin.”

“Vores sidste veteransamling gav mit veteranhold, B75, to sindssygt spændende kampe, hvor vi med nød og næppe hev point nok hjem til at skulle spille afgørende kamp mod min barndomsklub Virum. Men så blev alt afblæst. Den gode sæson vi var tæt på at afslutte lukkede ned i marts 2020. Nu glæder vi os til at vise, hvem der er det bedste hold.”

Veteranmesterskaber:
2020: VM i Bordeaux: Aflyst
2021: EM i Cardiff: Aflyst
2022: EM i Rimini, Italien (lørdag 25. juni til lørdag 2. juli)
2023: VM i Muscat, Oman (15. januar til lørdag 21. januar)
2023: EM i Sandefjord, Norge (mandag 26. juni til lørdag 1. juli)
2024: ?