Koncentration, fightervilje og... nå, ja et forhåndssmash, der aldrig har aldrig været noget at skrive hjem om. I dag kæmper Freddy Hansen for et comeback efter to blodpropper i hjernen. (Foto: Henrik Rudolph)

11. maj blev Freddy Hansen ramt af to blodpropper i lillehjernen på en gå-tur med sin kone Hanne og hunden Smilla.

Efter otte dage på Nordsjællands Hospital i Hillerød med daglige op- og nedture blev den 80-årige hørsholmer udskrevet.

“Jeg døjer med balancen og hukommelsen, men det kunne være meget være. Jeg er sluppet nådigt,” siger Freddy Hansen, der gjorde comeback for ingen-ved-hvilken-gang til EM for veteraner i Budapest 2019 – efter en længere bordtennispause.

“Budapest var dejligt. Selvfølgelig er der lidt “du-kan-jo-godt-endnu” over det sportslige, men først og fremmest var samværet en stor oplevelse.”

Den danske mester i herresingle 1959 og 1960 var derefter tilmeldt VM i Bordeaux, som blev aflyst på grund af pandemien.

“Det ærgrede jeg mig over. Jeg var jo lige kommet i gang igen og trænede to gange om ugen med Niels Poulsen i Virum. Min skulder som gjorde ondt i Budapest var blevet bedre, så jeg var klar og havde virkelig set frem til VM i Bordeaux.”

Sådan kender vi ham bedre: Den sikre underskru. Freddy Hansen drømmer om at blive klar 80-års rækken i Rimini 2022. (Foto: Henrik Rudolph)

I dag er Freddy sat på kolesterol-dæmpende og blodfortyndende medicin. Programmet står på genoptræning hos en fysioterapeut i Hørsholm to gange om ugen. Og den bedste danske defensiv-spiller gennem tiderne er så småt begyndt at kigge frem i veteran-kalenderen.

“Fysioterapeuten tager hårdt fat. Man mister hurtigt sin fysik i min alder, men jeg vil gøre mit bedste for at komme i gang igen. Jeg håber at blive klar til Rimini. Det er min drøm.”

Man er vel en fighter.

Freddy Hansen har iøvrigt tidligere stået i en stor finale i den italienske by. I 1982 tabte han VM-finalen til tyske Hübner i 40-års rækken – efter en (efter Freddys eget udsagn) kæmpestor føring i tredje og afgørende sæt.

Veteranmesterskaber:
2020: VM i Bordeaux: Aflyst
2021: EM i Cardiff: Aflyst
2022: EM i Rimini, Italien (lørdag 25. juni til lørdag 2. juli)
2023: VM i Muscat, Oman (15. januar til lørdag 21. januar)
2023: EM i Sandefjord, Norge (mandag 26. juni til lørdag 1. juli)
2024: ?