Svenske Stellan Bengtsson ved VM i Birmingham i 1977. (Foto: Youtube)

Gert Jørgensen har skrevet til BordtennisNyt om en af sine største oplevelser i bordtennissporten.

I dag er han en af hovedkræfterne bag den voksende 60+ bordtennis-bevægelse. For 44 år siden i 1977 var han til VM i Birmingham som tilskuer. Her fik han et bevis for, at bordtennis er en af de mest fair idrætsgrene – og en oplevelse han husker endnu.

 

Gert Jørgensen er en af stifterne af 60+ bevægelsen. For 44 år siden så han en kamp, han aldrig glemmer. (Foto: Bat60.dk)

“Vi ser en kamp i ottendedelsfinalen mellem tyske Wilfried Lieck og svenske Stellan Bengtsson. Lieck var en formidabel blokeringsspiller, og da Stellan ikke var den mest hårdtslående, var det en forrygende kamp at overvære. Stort set alle dueller kom over nettet et utal af gange.”

“Dengang spillede vi til 21 – bedst af tre sæt. I tredje sæt ved 18-16 til Stellan – efter endnu en lang bold – skyder Stellan tilsyneladende for langt. Dommerne vender til 18-17. Jeg optog det på ”super 8-film” og kunne derfor senere se, hvordan Stellan stillede sig på tæer og ser skiftevis på kanten af bordet og op på Lieck. Vinderen af kampen var i kvartfinalen til VM. Tænk hvad der ligger af træning og forberedelse bag og hvilken betydning det har for deltagerne.”

“Lieck kigger en gang på Stellan og går derefter resolut hen til dommerbordet. Han vender bladet til 19-16. Tyskeren har som Stellan (men ikke dommerne) bemærket, at bolden ramte kanten. Dommerne accepterer Liecks gestus, hvorefter Stellan vinder kampen.”

“Senere tabte verdensmesteren fra 1971 kvartfinalen med 19-21 i afgørende sæt til japanske Mitsuru Khono. Samme Khono var siden regerende verdensmester i 1981, da danske Johnny Hansen til VM i Novi Sad sensationelt slog japaneren ud i første runde,” slutter Gert Jørgensen.

Vi har desværre ikke fundet hverken billeder eller film fra Stellan Bengtssons opgør med Wilfried Lieck. Men herunder er et Youtube-klip fra den efterfølgende kvartfinale, hvor Stellan taber til Kohno.

 

er der en kamp, du husker for noget helt specielt? Så skriv
til laha@btnyt.dk og del
din oplevelse med andre