Betina Bech og Helsingør Bordtennisklub er på jagt efter en egnet weekend, så det populære Mixmatch-stævne kan få comeback. (Foto: Lars Hauth)

MixMatch-stævnet får comeback, lover Betina Bech. Der skal “bare lige” findes en egnet dato.

 

Det er svært at finde to ord, der rimer dårligere på hinanden end Corona og MixMatch.

“MixMatch er én stor social kramme-omgang. Og der bliver drukket øl. Det er nærmest umuligt at gennemføre med corona-restriktioner,” siger Betina Bech fra Helsingør Bordtennisklub.

Helsingør-spilleren fik for seks år siden idéen til den populære turnering for tremandshold – to herrer og en dame. Stævnet voksede fra 28 hold i 2015 til 62 hold i 2018 (i to haller i Helsingør) og en afstikker til Aarhus i 2019 med 50 hold. Så kom corona og to år er gået. Men nu skal det være løgn!

“Vi er dialog med BTDK om at finde en egnet dato. Det bliver ikke som tidligere år i starten af sæsonen, men måske efter efterårsferien. Eller til foråret. Eller måske til jul. Men vi skal nok finde en ledig weekend.”

Holdet navngives selvfølgelig efter damespilleren. Her Team Wicki (Ejby). (Foto: Helsingør Bordtennis Klub)

It system-manageren i Coloplast blev for 7-8 år siden lokket med til bordtennis af sin søn Emil.

“Efter pointstævnet stoppede min søn med det samme. Nu havde han prøvet det. Men jeg blev hængende og blev træner i Ramløse. Jeg stoppede med bordtennis som 13-årig og havde helt glemt, at jeg kunne spille,” siger 51-årige Betina Bech.

Hun fandt derefter ud af, at det var svært at komme ind på livet af folk i den så præstationsorienterede bordtennisverden. Mange lukker sig inde i sig selv. Og så opstod idéen.

“Det er sjovt og mere socialt at spille mix. På den måde kan man også få flere damer med – og når vi har det sjovt, har mændene det også sjovt. MixMatch startede en jagt på damespillere – damekortet var vigtigt.”

Holdene matches efter det samlede rating-tal og turneringen inddeles i to puljer. Derefter rykker holdene op eller ned i systemet alt efter, om man vinder eller taber.

(Foto: Helsingør Bordtennis Klub)

Til sidst kåres der en vinder – og i mellemtiden har alle de andre været i bad. Men ingen går hjem. Det hele afsluttes jo med en stor fest.

“For mig er det en fest at mærke den gode stemning. Alle bliver budt ind i fællesskabet. Og tænk at vi har haft 62 damespillere med i en turnering, hvoraf flere har gjort comeback og spiller i divisionerne nu.”

Bonus-info: Et år var rating-spændet mellem top og bund fra 2.700 til 800 point. Og aldersforskellen fra 88 til 18 år. Snak om fællesskab på tværs…

Team Sabine: Præmieoverrækkelse med Dennis Rasmussen, Michael Richmond og Sabine Borre Larsen. (Foto: Helsingør Bordtennis Klub)

 

En af de bedre præmier. Efter kampene er der fest. (Foto: Helsingør Bordtennis Klub)

 

Betina Bech har selvfølgelig en ny idé til at udvikle MixMatch-konceptet. Men det må vente til næste artikel. (Foto: Helsingør Bordtennis Klub)