Patrick Skarsholm (tv) og Noah Hvid trænede sammen fredag aften. Lørdag er de konkurrenter i kampen om Top 12-titlen. (Privatfoto)

UNGDOM: Opvarmningen foregik i træningshallen i Hillerød fredag aften med en af konkurrenterne til weekendens Top 12-sejr, OB’s Noah Hvid.

“Vi skulle lige op og mærke hallen og føle bolde og borde. Men uden benarbejde og fysisk træning,” siger Patrick Skarsholm.

Den topseedede Hillerød-spiller har aldrig vundet et DM eller Top 12. Han er gået meget frem de seneste sæsoner, men der var også noget at indhente.

“Jeg holdt halvandet års pause som yngre drenge. Jeg spillede rigtig meget som puslinge, indtil jeg fik nok. Jeg blev presset hårdt af både træneren og mig selv, og pludselig var lysten væk.”

Hvordan kom den så tilbage?

“Mine forældre sagde til mig, at nu gik den ikke længere med at sætte sig foran computeren, når jeg kom hjem fra skole. Jeg skulle finde en fritidsinteresse, der gav noget motion – og jeg måtte selv vælge. Jeg kunne ikke finde ud af, hvad det skulle være, så jeg gik op i hallen igen. Og så kom lysten til bordtennis tilbage lidt efter lidt.”

Skolen er 3.G på Greve Gymnasium efter sommerferien. Og derefter er planen klar.

“Efter gymnasiet skal jeg have mindst et sabbatår, hvor jeg satser på bordtennis – måske to. Målet er at blive en fast del af seniorlandsholdet.”

I den seneste tid har Patrick Skarsholm især haft fokus på serv og retur-spillet i træningen. Både i egen serv og modstanderens. Med bopæl i Greve foregår det meste af træningen på Elitecenteret i Brøndby.

Og nu gælder det altså Top 12, der kan give ham sit første ungdoms-guld.

“Det har været svært at finde mål, som man kunne træne for og se frem til i corona-tiden. Men heldigvis har der så været Top 12 og Ungdoms EM.”

Juniorholdet til EM i Kroatien:
Patrick Skarsholm, Hillerød
Noah Hvid, OB
Matias Larsen, Silkeborg
Theo Dyrekjær, Virum

Patricks bat:
Træ: Innerforce ALC (Butterfly)
Forhånd: Dignics 09c (Butterfly)
Baghånd: Andro Rasanter (Andro)