Der bliver mere tid til datteren Ella og den øvrige familie for Anders Mølgaard, der i dag går af som formand for BDTK efter fire år på posten. (Privatfoto)

I eftermiddag takker Anders Mølgaard af efter fire som formand for DBTU/BTDK. Det sker på årsmødet på Scandic i Odense.

Finansdirektøren i tøjvirksomheden Mos-Mosh i Kolding meddelte i april, at han ikke søger genvalg som formand for BTDK.

Men hvad skal du så få tiden til at gå med?

“Jeg får mere tid til familien. Og jeg kan mærke, at jeg har lyst til at få nogle professionelle bestyrelsesposter igen, som før jeg blev formand,” siger 53-årige Anders Mølgaard, der er gift med Mette og bosiddende i Vejle.

Datteren Martha (23) bor på Nørrebro og læser på RUC, mens lillesøster Ella (15) går i sin fars fodspor og er ungdomstræner i sin fritid i Vejle Bordtennisklub.

Farmand var nemlig træner for pigelandsholdet fra 1989 til 1993 med navne som Pia Finnemann, Sabine Borre Larsen, Trine Grauholm, Janne Jensen, Lisbeth Poulsen og Pernille Michael.

Han førte blandt andet talenterne til ungdoms-EM i 90, 91 og 92.

Anders Mølgaard (nummer fire fra højre) med ungdomstruppen i starten af 90’erne. (Privatfoto)

I sin aktive karriere nåede han op til 3. division. De seneste fire år er det dog ikke blevet til megen tid ved bordene i Vejle BTK.

“De vil nok se mig lidt mere til mig i bordtennisklubben. Jeg håber, de finder plads til mig på et serie 2-hold,” siger den snart tidligere bordtennisformand.

Så var der lige dine fire år som formand. Hvad fik du ud af det?

“En hel masse ny indsigt i, hvordan man får mange mennesker i en organisation af frivillige ledere til at fungere sammen og udvikle sig. Det er nok den største udfordring for en formand i et specialforbund. Hvordan får man en ny struktur til at fungere? Hvordan bruger man sig selv og andre for at nå sine mål?”

“Og så har jeg haft mange gode oplevelser. Jeg har været til EM og mødt en masse spændende mennesker.”

Og hvad fik bordtennis-unionen ud af dig?

“Jeg synes ikke, at strukturen med lokalunioner og udvalg fungerede, da jeg kom til. Der manglede samarbejde. På søndag afleverer jeg et leder-mijø, som folk har lyst til at være en del af og udfolde sig i. Og både det politiske system og den professionelle organisation i BTDK synes jeg er styrket i min tid,” siger Anders Mølgaard.

Herfra skal der lyde et tak for indsatsen.