Stefanie Christensen må væbne sig med tålmodighed og bruge sommeren på at slippe af med sin rygskade. (Foto: Karsten Lund)

En skade i lænden betyder afbud for Stefanie Christensen til EM i Polen 22.-27. juni. Den kommende tid byder i stedet på special- og genoptræning for de seneste fire års danske mester.

“Det er så ærgerligt. Der var ikke noget, jeg hellere ville, end at sætte mig ind i flyet med de andre næste lørdag,” siger 28-årige Stefanie, der ikke havde prøvet at melde afbud til et mesterskab før.

I stedet kigger hun frem mod nyskabelsen Nordisk Top 16 i august i Halmstad. Og derefter selvfølgelig sæsonen i portugisiske ADC Ponta Do Pargo på Madeira – det første af to år i en ny kontrakt.

“Det er en god liga med mange udlændinge og højt niveau. Vi var i semifinalen forrige sæson. Jeg var rejst derned og vi havde forberedt os i otte dage på kampen, da alt blev aflyst på grund af corona.”

Stefanie i kamp for sin portugisiske klub på Madeira, der har sikret sig danskeren de næste to sæsoner. (Privatfoto)

Indeværende sæson har ikke været meget bedre. Rejserestriktioner til ø-gruppen i Atlanterhavet (ud for Marokko og nord for de Kanariske Øer) har gjort, at Ponta Do Pargo kom otte kampe bagud.

Klubben er derfor parkeret på sidstepladsen uden flere kampe. Men fritaget for nedrykning.

Stefanie Christensens seneste internationale optræden var en Contender-turnering i Qatar i marts. Den kommende sæson vil byde på deltagelse i ETTU Cup med Madeira-klubben. En efterhånden længerevarende placering lige under top 200 på verdensranglisten skulle gerne forbedres.

“Næste step er top 200. Så jeg skal ud og spille nogle internationale turneringer.”

Og så skal Grenaa-pigen lære portugisisk.

“Jeg har en hjælper, der lærer mig portugisisk, når jeg er dernede. Og jeg er ved at finde et sted herhjemme, hvor jeg kan lære sproget. Det er bare ret svært,” siger Stefanie Christensen med et grin.

Den daglige træning – og genoptræning – finder udover Elitecenteret i Brøndby sted i Amager BTK ikke langt fra bopælen i Ørestaden.

Med afbud fra Stefanie Christensen er der fire danske EM-deltagere i Warszawa:
Jonathan Groth (30 i verden), Tobias Rasmussen (207), Martin Buch Andersen (559), Thor Christensen (665).

Stefanie Christensen
Født: 4. maj 1993 (Grenaa)
Bopæl: Ørestaden, Amager
Træ: Marcos Freitas (Butterfly)
Belægninger: Dignits 05 (Butterfly)
Klub: ADC Ponta Do Pargo på Madeira (Portugal).
Tidligere klubber: Eslöv PK (Sverige), Grand-Quevilly ALCL (Frankrig) samt Grenå BTK, Rønde BTK, Sisu/MBK, Århus BTK og Københavns BTK.
Landsholdsdebut: 2010.
DM-guld i damesingle: 2017, 2018, 2019, 2020.

Holdkammerater og veninder. Jannie Friday fra Nigeria forrest. De to piger i midten arbejder for Madeira-klubben. (Privatfoto)