Brønderslevs Peter Bruhn med ketchere og bat i haven i Aalborg. (Privatfoto)

Efter en dobbelt bypass-operation har Peter Bruhn nu fået DM-ambitioner i racketlon-sporten. 

Om halvanden måned stiller Brønderslev-spilleren op i racketlon-DM i 60-års rækken. Det bliver hans første turnering i ketchersportens mangekamp med bordtennis, badminton, squash og tennis. Alligevel tror han på sejr.

“Jeg har tjekket mine modstandere ud på nettet. Der kan jeg godt være med. Jeg går efter at vinde,” siger Peter Bruhn.

Hvis du som læser tænker, at det lyder vovet i en så fremskreden alder at kaste sig ud i tre nye idrætsgrene og derefter udfordre landets bedste i disciplinen – så hør lige. Det bliver værre.

Under byggeri af et haveskur i 2019 føltes Peters brystkasse, som om den skulle sprænge. Pulsen løb løbsk og var umulig at slå ned. Efter henvendelse på hjerte-lungekirurgisk afdeling i Sygehus Syd blev han ugen efter bypass-opereret akut.

Kranspulsåren til hjertet var kalket til – igen. I forvejen sad der to udvidende såkaldte stents i hjertet fra en tidligere operation.

Problemerne var dog ikke overstået. Komplikationer gjorde, at han måtte under kniven igen i 2020 til en ny bypass-operation.

“Jeg bliver holdt sammen af fire titanium-plader, 32 titanium-skruer og noget ståltråd. Jeg har haft hjerte-problemer siden mit 34. år. Men nu har jeg fået nyt liv.”

Uden hverken fiber- eller muskelskader kan han nu dyrke sine fire discipliner op til 4-5 timer ad gangen, når tiden ellers er til det. Og kan ifølge eget udsagn “nærmest ikke blive træt”.

Hvad siger familien til det?

“Børnene synes, det er sjovt. Og når min kone Anja siger, at jeg ikke er rigtig klog, svarer jeg, at det vidste hun jo inden, vi blev gift,” siger Peter Bruhn med et grin.

Sammen har de døtrene Lærke på 12 og Julie på 14. Peter arbejder på retspsykiatrisk afdeling i Aalborg med skiftende vagter. Hvilket giver gode muligheder for træning på skæve tidspunkter.

Peter Bruhn i aktion under veteran-EM i Budapest 2019. Efter hjemkomsten blev han syg. (Foto: Henrik Rudolph)

Kvartfinalisten fra VM i 50+ i 2016 har lavet et makkerskab med Stine Jacobsen – en af verdens bedste racketlon-kvinder over 40 år. Peter lærer fra sig i bordtennis – Stine i badminton.

“Jeg er tændt af en ild og nyder det hver gang, jeg træner. I gamle dage havde jeg hverken gejst, disciplin eller ro som i dag. Nu kan jeg mærke fra gang til gang, at jeg bliver bedre i de tre andre sportsgrene. Jeg lægger på hver dag. Der er så fedt.”

“Jeg har fået nyt liv,” siger Peter Bruhn, der stiller op for Racketlon Nordjylland i ketchersportens mangekamp. (Privatfoto)

Peter er med på Brønderslevs hold i 2. division i den kommende sæson. Men hvis det ellers går godt i racketlon-DM i Birkerød i slutningen af juli, så venter en ny oplevelse i VM for veteraner i Prag til oktober.

Men bordtennis bliver ikke lagt på hylden.

“Jeg tager alle veteran-mesterskaberne med. Rimini, Norge, Oman. Jeg har ikke så gode erfaringer med at holde pause. Så jeg giver den gas.”

Haveskuret blev bygget færdigt efter et par hjerte-operationer. (Privatfoto)